< p>

OUR BLOG

21 feb 2017

Interview Martijn Jansen

Interview Martijn Jansen

Martijn

Een enorm enthousiasme en ongekende passie kenmerken XA’s commercieel directeur Martijn Jansen. “Ik ben zo overtuigd van onze kwaliteit. De combinatie tussen het beste merk in de markt, Xerox, en onze gedrevenheid om te presteren voor klanten is echt onze kracht.”

Van dealer tot premier partner Xerox
Martijn is 16 jaar geleden vanuit Xerox Nederland bij XA gekomen als sales manager. “Toen ik begon waren we vooral bezig met het verkopen van A3 printers en de office kleurenmachines die toen in opkomst waren. In de jaren die volgden hebben we hard gewerkt om de groei van het bedrijf door te zetten.”

En dat is gelukt. “Waar we 16 jaar geleden als dealer werden ingezet door Xerox Nederland om hen te ondersteunen met de kleinere producten, zijn we inmiddels uitgegroeid tot premier partner en leveren we alles van het kleinste printertje tot de grootste grafische printstraat. De groei komt onder meer door het betreden van de grafische markt en onze specialisatie hierin. Ook hebben we in 2016 DH Group Apeldoorn overgenomen. Dit paste als een puzzelstuk in onze groei en is heel goed verlopen. Op het gebied van solutions kunnen we daardoor nog meer uitrollen en gaan we ons verder ontwikkelen in het oosten van het land.”

Een goede band
Martijn wordt gedreven door enthousiasme en passie. “Ik vind het heel leuk om op serieus niveau bedrijven te verbeteren in hun documentenflow, of dat nou om scannen gaat of archiveren. Mijn overtuiging van de kwaliteit van onze producten is daarbij ontzettend belangrijk. Met Xerox bieden we klanten het mooiste merk in de markt.”

De kracht van XA
Die gedrevenheid past precies bij XA. “We zijn een echte salesorganisatie met een eigen identiteit en hele pure collega’s. Kwaliteit is in onze ogen in één keer iets goed doen. Als team zetten we altijd door en komen we al onze afspraken na. Zo staan we ook bekend bij onze klanten en relaties.”

Ontspanning
De lat ligt daarom altijd heel hoog. Gelukkig is er ook tijd voor ontspanning. “Amsterdam geeft mij altijd rust. Ik vind het heerlijk om met vrienden en familie met een sloepje door de stad te varen. Maar ook thuis met mijn vrouw en twee dochters vind ik fijn. Daarnaast sport ik veel en vooral het uitproberen van nieuwe dingen vind ik geweldig. Ook heb ik door de jaren heen veel gedaan met klanten. Het leukste is toch wel het varen op de XA boot THE NEXT. Hierin weerspiegelt onze bedrijfscultuur altijd goed. Het is een moeilijke boot en soms varen we met lastige weersomstandigheden. Het is mooi als klanten zien dat we met hard werken ook daar succesvol zijn.”

Trots
Martijn heeft heel veel bereikt bij én met XA. De vraag waar hij het meest trots op is, is daarom een lastige. “Een goede band opbouwen met klanten vind ik het leukst aan mijn werk. Een aantal grote accounts is al 16 jaar klant bij ons en daar ben ik echt trots op.”

Toekomst
Over de toekomst is Martijn heel positief. “We zijn volop in ontwikkeling. Het winnen van de Xerox Partner Award vorige maand heeft het gevoel bevestigd dat we op de goede weg zitten. We staan volledig op eigen benen, hebben een sterk team met weinig verloop en helpen steeds meer bedrijven door het hele land om het vinden en delen van informatie makkelijker te maken. We gaan de toekomst daarom vol gas én vertrouwen tegemoet!”

scannen, printen, digitaal archief, beheren en privacy
Document Professionals

wesley