Van informatie-management naar geautomatiseerde processen
Van informatie-management naar geautomatiseerde processen

De transitie van lokale (on-premise) printinfrastructuur naar de Cloud

De beweging om steeds meer IT-oplossingen niet meer in eigen huis te halen maar als een Cloud dienst af te nemen (SaaS) zien wij ook voor softwareoplossingen die gerelateerd zijn aan multifunctionele printers. Xerox heeft hiervoor onder andere Xerox® Workplace Cloud  ontwikkeld.

De term Cloud komt tegenwoordig vaak voorbij en wij kunnen ons goed voorstellen dat dit misschien wat vaag en ingewikkeld klinkt, maar eigenlijk is het heel simpel. Uw applicaties en gegevens staan niet langer op lokale servers, maar worden opgeslagen en gehost in streng beveiligde datacenters met een hele hoge beschikbaarheid (24x7). Om daar toegang tot te krijgen is alleen een stabiele internetverbinding nodig. Het voordeel van de Cloud is dat u zelf geen omkijken meer heeft naar het onderhouden en/of het beheren van lokale servers en softwareapplicaties. Daarnaast zijn uw applicaties en gegevens ook veilig bij een brand of een inbraak, omdat ze buitenhuis zijn opgeslagen. En hebben wij al gezegd dat u, vanuit De Cloud, al uw multifunctionele printers van Xerox ook makkelijk kunt synchroniseren en beheren?

Maar zoals bij iedere overgang, brengt ook de transitie van on-premise printinfrastructuur naar de Cloud de nodige uitdagingen met zich mee. De verschillende applicaties, die u gebruikt, moeten natuurlijk wel goed met elkaar blijven samenwerken. Dit kunnen Cloud applicaties zijn maar natuurlijk ook applicaties in een hybride situatie. Een hybride situatie wil zeggen dat u zowel werkt met lokale softwareapplicaties als met Cloud softwareapplicaties.

placeholder

Om deze transitie zo soepel en efficiënt mogelijk te laten verlopen hebben wij een gestructureerde en gefaseerde projectaanpak ontwikkeld, die wij de XA-projectmethode noemen. Dit is een combinatie van onze jarenlange ervaring gecombineerd met best-practices en de Prince2 projectmethode. Aan de hand van uw eisen en wensen en de wijze waarop uw infrastructuur in de huidige situatie is ingericht zorgen wij voor een gedegen inventarisatie en werken wij een plan van aanpak uit. Daarna zorgen wij voor uitvoering zodat u klaar bent voor de toekomst en volop kunt profiteren van de vele voordelen van de Cloud zoals schaalbaarheid, flexibiliteit en de hoogste beschikbaarheid en vertrouwelijkheid.  

De voordelen:

  • Altijd en overal kunnen werken. Het maakt niet uit waar u bent, via een internetverbinding kunt u altijd en overal online werken.
  • Makkelijk opschalen en dus de meeste flexibiliteit
  • Lagere kosten
  • Hogere tevredenheid en productiviteit

 

placeholder

Over Josef Altmann

XA werkt samen met Josef Altmann en zijn team van specialisten maar houdt de regie zelf in handen.


“It always seems impossible, until it is done” (Nelson Mandela)


Dit betekent voor mij doorgaan, waar anderen stoppen. Hierbij zoek ik naar de juiste wegen en oplossingen om het doel te kunnen bereiken. Het bouwen van bruggen tussen de commerciële en technische werelden is één van mijn kwaliteiten. Daarbij is de kracht van mij het uitvoeren van meerdere taken tegelijkertijd en het effectief stellen van prioriteiten. Hierbij maak ik een effectieve afweging van de verschillende belangen en doelstellingen van het project, stel ik de juiste prioriteiten en behoud het overzicht om de overeengekomen deadlines te halen.

Meer weten?
Alle mogelijkheden van deze uitgebreide oplossing kunt in de brochure Xerox Workplace Cloud nalezen. Of neem direct contact op met een van onze consultants voor een vrijblijvend gesprek.