Van informatie-management naar geautomatiseerde processen
Van informatie-management naar geautomatiseerde processen

Duurzaamheid

XA is maatschappelijk betrokken 

 

placeholder

Maatschappelijke betrokkenheid 

Waar traditioneel maatschappelijk verantwoord ondernemen zich nog vooral richt op het beperken van schade, wil XA graag op een duurzame manier waarde toevoegen voor haar klanten. In gesprekken met onze consultants wordt een oplossing op maat bedacht voor de informatiestromen binnen uw organisatie. Xerox is het innovatiefste merk in haar sector. Nieuwe ontwikkelingen zorgen voor digitalisering, lager papierverbruik en tot 90% minder afval. Naast de duurzame oplossingen van XA komt duurzaamheid ook terug in het pand en wagenpark. Deze hebben wij middels zonnepanelen en elektrische  auto's duurzaam ingericht.

Daarnaast zijn wij actief lid van De Duurzame Tafel. De Duurzame Tafel is een vereniging voor ondernemers en bestuurders die op een pragmatische manier willen leren over duurzaamheid. Door het organiseren van Tafelbijeenkomsten zoals workshops en presentaties maken de leden van De Duurzame Tafel ‘elkaar’ duurzaam: nieuwe inzichten, nieuwe denkkaders.

placeholder

Elektrisch rijden

Wij hebben gekozen voor elektrische auto’s. Met name Tesla heeft onze voorkeur vanwege het uitgebreide oplaadnetwerk in Nederland door alle superchargers. Wij krijgen vaak de vraag of elektrisch rijden toekomst bestendig is of dat het op den duur vervangen gaat worden door bijvoorbeeld waterstof. Wij van XA, stappen graag in de volgende ontwikkeling, niet als trendzetter maar na grondig onderzoek. De overgang naar elektrische auto's heeft een enorme kostendaling binnen XA bewerkstelligd. Onze medewerkers hebben veel minder bijtelling op de auto van de zaak voor privégebruik. Bij ons zijn de autokosten de 2de kostenpost in het bedrijf en samen met de voordelige zonne-energie levert dit een enorme besparing op. Innovatie die professioneel kan worden ingezet en kostenbesparend werkt. Dat is precies wat wij ook bij onze klanten doen!

placeholder

Zuinig met energie

Wij zijn begonnen om het dak vol te zetten met zonne-energie opwekkende panelen. Vervolgens hebben we gekeken naar ons stroomverbruik. Wij hebben alle verlichting vervangen door energiebesparende en bovendien sfeervolle ledverlichting. Daarna zijn wij nog een stap verder gegaan en hebben wij alle apparaten op kantoor vervangen door de meest energiezuinige koelkasten, koffiezetapparaten en vaatwassers. Ook scheiden wij ons afval. Het zijn de kleine dingen die het verschil maken!

Wij bieden oplossingen op maat
Wij bieden oplossingen op maat

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op: