Van informatie-management naar geautomatiseerde processen
Van informatie-management naar geautomatiseerde processen

Onderwijs

XA en Onderwijs

Onderwijsinstellingen hebben de zware taak om -vaak met een beperkt budget- zo efficiƫnt mogelijk haar dienstverlening in te vullen voor leerlingen, studenten en docenten. De interne processen zijn nog veelal op papier, bijvoorbeeld omdat het lesmateriaal en de toetsing op papier zijn. En daar ligt vaak de uitdaging. Zo mag een student niet afstuderen als het examendossier niet volledig is. Elk cijfer dient onderbouwd te zijn met een geldige beoordeling. Ook de onderwijsinstellingen zelf zijn hier afhankelijk van voor hun inkomsten. Dat maakt de interne dienstverlening van vitaal belang voor alle stakeholders.

placeholder

Digitalisering interne processen

XA helpt onderwijsinstellingen met het versnellen en verbeteren van de interne processen. Of het nu gaat om het digitaliseren van de examenbeoordelingen of het veilig beheren van de personeelsdossiers, wij helpen u door de processen te stroomlijnen en te optimaliseren.

Onze ervaring is dat een organisatie niet zomaar verandert. Digitaal is niet per definitie beter of meer geautomatiseerd dan op papier. Maar het is vaak wel de eerste stap op weg naar meer efficiency.
Wij hebben een voorkeur voor digitaal, maar ook voor een goede fasering. Liever klein beginnen met een deelproces dan het huidige proces compleet vervangen door een nieuw systeem. En daar ligt onze kracht: onze oplossingen sluiten naadloos aan op uw huidige systemen en werkwijzen.

placeholder

Visie op digitaal werken

Waar de samenleving zich al bevindt in het digitale tijdperk, proberen onderwijsinstellingen hier een inhaalslag voor te maken. De functie van de onderwijsinstelling en de rol van de leraar veranderen door het digitaal worden van onze wereld. Alle scholen voor primair onderwijs maken inmiddels gebruik van digitale leerlingvolgsystemen en in het voortgezet onderwijs gebruiken bijna alle scholen digitale omgevingen voor het aangeven van het huiswerk en de absentie. In het hoger onderwijs zijn digitale systemen voor het inschrijven voor tentamens, het maken van de roosters en het registreren van cijfers inmiddels gemeengoed. Deze nieuwe systemen vragen om nieuwe digitale werkwijzen.

Voor deze (digitale) toekomst helpen wij u graag om het overzicht te behouden en uw systemen optimaal te laten samenwerken. XA zorgt voor een soepele overgang tussen papier en digitaal en daarnaast voor de integratie tussen uw systemen. Zodat de organisatie zijn/haar tijd meer kan steken in de studenten en de administratieve afhandelingen (digitalisering en archivering) tot een minimum beperkt kunnen worden.

Heeft uw binnen uw onderwijsinstelling een uitdaging als het gaat om digitalisering en het optimaal laten samenwerken van uw systemen?
 

Wij bieden oplossingen op maat
Wij bieden oplossingen op maat

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op: