< p>

OUR BLOG

16 dec 2016

Blog Edwin – De voordelen van Managed Print Services

De voordelen van Managed Print Services

Stefan-1

Edwin Knoop is Manager Supplies bij XA. Hij adviseert bedrijven over de slimme inzet van supplies om bedrijfsprocessen te optimaliseren en zo het maximale resultaat te halen.

Veel bedrijven waar ik kom hebben printers van verschillende merken op kantoor staan, waarvoor ook verschillende type toners en andere supplies nodig zijn. Dat betekent ofwel dat er een grote voorraad aanwezig moet zijn, of dat medewerkers misgrijpen op het moment dat er een toner vervangen moet worden. Hierdoor kan de printer tijdelijk niet gebruikt worden of gaat de printkwaliteit omlaag. Medewerkers zijn tijd kwijt met het opzoeken van de juiste toner of het bestellen hiervan. Met Managed Print Services wordt er software geïmplementeerd waarmee uw machinepark gemonitord wordt en indien nodig verbruiksmaterialen automatisch worden bijbesteld. Ik vertel u graag meer over de voordelen hiervan!

Monitoren
Met Managed Print Services worden alle printers die verbonden zijn met het netwerk continu gemonitord op verbruiksmateriaal. Is het volume van de toner minder dan 20%, dan wordt er automatisch een nieuwe toner toegestuurd tegen een vooraf afgesproken prijs. U ontvangt een melding dat er een toner uw kant op komt en voor welke printer deze bedoeld is. Zo heeft u nooit te maken met lege toners en kunt u altijd zorgeloos aan de slag.

Kwaliteitsgarantie
Door gebruik te maken van Managed Print Service heeft u een kwaliteitsgarantie. De eerste print van een toner moet kwalitatief gelijk zijn aan de laatste print.

Is dit niet het geval, dan wordt dit direct opgelost. Komt de klacht terug, dan komt er gratis een monteur ter plaatse om dit te verhelpen. Zo kunt u erop vertrouwen dat uw printkwaliteit gewaarborgd is.

Kostenbesparing
Onze ervaring is dat bedrijven een kostenbesparing van minimaal 25% kunnen realiseren op de aanschafprijs van de toners wanneer zij gebruik maken van de vaste prijsafspraken die voor Managed Print Services gemaakt worden. Buiten deze directe kostenbesparing kunt u ook een efficiëntieslag realiseren doordat u en uw medewerkers geen tijd meer kwijt zijn aan het opzoeken en bijbestellen van materialen.

Geen overvoorraad
Veel bedrijven hebben een flinke voorraad toners in de opslag staan, vaak ingekocht vanuit een aanbieding om zo op kosten te besparen. Wanneer de printer defect gaat, is de waardevolle voorraad overbodig geworden. Wanneer u gebruik maakt van Managed Print Services hoeft u zich niet bezig te houden met inkoop en heeft u nooit te maken met overvoorraad.

Support
Door deze proactieve aanpak heeft u eigenlijk geen support nodig met betrekking tot uw supplies. Mocht er onverhoopt toch iets zijn, dan kunt u rekenen op de ondersteuning van Xerox Nederland. Via een speciaal servicenummer kunt u hier terecht voor al uw vragen, ook wanneer het printers van andere merken betreft.

Wilt u meer informatie over Managed Print Services? Neem gerust eens contact met mij op via e.knoop@xa.nl of 033-4545050.

scannen, printen, digitaal archief, beheren en privacy
Document Professionals

wesley